Vahvista tätä tärkeää lihasta lonkan alueelta

lonkka Feb 19, 2024

Lonkan alueen lihasten vahvistaminen on äärimmäisen tärkeä osa lonkan, lantion ja alaselän hyvinvointia.

Arkiset asiat, kuten kävely, kyykistyminen tai portaiden nousu ovat mahdollista tehdä kivuttomasti, kun lihakset ovat hyvässä kunnossa.

Usein, kun lähdetään hakemaan vahvistusta lantion ja lonkan alueelle, aloitetaan pakaralihasten harjoittelusta. Ja se on tärkeä lihas totta kai, mutta monesti harjoittelu jää pelkkään pakaran vahvistamiseen, kun yhtä tärkeää on vahvistaa myös lantion etupuolen lihaksistoa, erityisesti lonkankoukistajia.

Tällä videolla kerron tarkemmin lonkankoukistajan merkityksestä lonkan ja lantion alueen vaivoissa ja annan samalla sinulle todella hyvän harjoitteen, jolla voit lähteä samantien vahvistamaan lonkankoukistajalihaksia.

Verkkofyssari ja OMT-fysioterapeutti
Nea Vallenius

 

PS. Mikäli kiinnostuit aiheesta ja haluat päästä lonkkavaivoista pitkäaikaisesti eroon, niin käy tutustumassa Lonkka Kuntoon -verkkovalmennukseen.

Se on valmis erikoiskoulutetun OMT- fysioterapeutin ammattitaidolla suunnittelema ohjelma, joka sisältää kaiken, mitä vahva ja toimiva lonkka vaatii!

Huomaat, kuinka keho kestää paremmin arjen tuoman kuormituksen, liikkuvuus paranee, askel tuntuu kevyeltä ja mieli on virkeä, kun pystyt liikkumaan rajoituksetta ilman lonkkavaivoja.

 

Tutustu lisää tästä.