Polvien päällä oleminen tekee kipeää? Lue tämä!

polvi Jul 18, 2024

Kipeytyykö polvet, kun olet niiden päällä?

Treeni tai venyttely ei onnistu kunnolla, kun konttausasentoon ei voi mennä.

Polvien jäykkyyttä ja arkuutta hoidat käyttämällä polvissa pehmikkeitä. Lisäksi laitat iltaisin kipua lieventävää voidetta ja lepuutat jalkoja rahin päällä. Saat hetkellisen helpotuksen, mutta vaiva tulee aina eteen uudestaan.

Kyllä, edellä mainitut keinot ovat ihan hyviä hoitomenetelmiä polvivaivaan, mutta ne hoitavat vain oiretta, ei vaivan syytä.

Verkkofyssari ja OMT-fysioterapeutti Nea Vallenius kertoo videolla tarkemmin aiheesta.

Miten sitten saat toimivamman polven/polvet?

Mitä tukevampi polvinivel ja sitä ympäröivät kudokset ovat, sitä enemmän se kestää myös kuormitusta. Kuormituksen lisäksi polvinivelen liikkuvuus on merkittävässä roolissa. Pelkkä nivelen riittämätön liikkuvuus vaikeuttaa asennon ylläpitoa.

Konkreettisesti polvivaivoissa, kuten nivelrikossa tai polven ylikuormituksessa paras hoitokeino on polvea tukevien lihasten harjoittelu, nivelen liikkuvuuden harjoittelua sekä polven hallinnan harjoittelu.

Tähän ei tarvitse käyttää aikaa kuin vain 10- 15 min muutama kerta viikossa, minkä voit toteuttaa siinä kohden, kun normaalisti laitat kipuvoidetta polveen ja lepuutat jalkoja rahin päällä.

Harjoituksen jälkeen voit sitten tyytyväisenä istahtaa sohvalle ja tietäen, että olet pitänyt polviesi hyvinvointia yllä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos haluat valmiin ohjelman, jolla kuntoutat polvesi takaisin toimivaksi sekä kivuttomaksi, niin käy tutustumassa Polvi Kuntoon -verkkovalmennukseen.

Lue lisää täältä.