Liikkuvuustreeni osana selän hyvinvointia

selkä Apr 29, 2024

Hyvä liikkuvuus on tärkeä osa selän hyvinvointia.

Liikkuvuus ihan pelkästään sanana tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Sitä, miten sinun nivelesi ympärillä kudokset ja lihakset venyvät ja miten se nivel liikkuu. Siis äärimmäisen tärkeä osa meidän hyvinvointimme kannalta.
Kuvittele, että sinun pitäisi nostaa maahan pudonneet avaimet. Jos selkä ei anna taipua ja on jäykkä kuin rautakanki, niin kehon pitää kompensoida jostain ja tässä tapauksessa liike tulisi todennäköisesti lonkista. Saat kyllä avaimet noukittua maasta, mutta samalla liike kuormittaa selän ympärillä olevia rakenteita, tässä tapauksessa lonkkaa ja lantion seutua. Tämä voi ajan myötä aiheuttaa myös haasteita kyseisille alueille.
Eli on todella tärkeää, että meillä on laaja liikkuvuus nivelissä ja voimme käyttää sitä niveltä sille tarkoitetulla liikelaajuudella täysin.
Onneksi jokainen meistä voi parantaa omaa liikkuvuutta, on lähtökohdat sitten mitkä tahansa.

Jotta pääset heti alkuun oman liikkuvuutesi kehittämisessä, niin tällä videolla näytän sinulle hyvän ja simppelin liikkuvuusharjoitteen, mitä voit lähteä tekemään heti. Näytän liikkeestä kaksi eri suoritusvaihtoehtoa, joista voit valita itsellesi tähän hetkeen sopivamman.

 

Ota sinäkin liikkuvuusharjoittelu osaksi sinun arkeasi ja selkäsi hyvinvointia.

Verkkofyssari ja OMT-fysioterapeutti
Nea Vallenius

 

Jos haluat saada valmiin ohjelman, jolla selätät ikävät selkäkivut pitkäaikaisesti, käy tutustumassa Alaselkä Kuntoon -verkkovalmennukseen.